PÜF NOKTASI

CEVİZ YAPRAĞI 15 HASTALIĞA İYİ GELİYOR

Muhtemelen çoğu insan cevizin yararlı özelliklerini bilir, ancak neredeyse hiç kimse ceviz yapraklarının eşit derecede önemli olduğunun farkında değildir. Yapraklar vitaminler, glikozitler, flavonoidler, karotenoidler ve aromatik uçucu yağlar içerir. Sağlığımızı iyileştirmek için sadece yaprakları değil, olgunlaşmamış Cevizlerin kabuğunu ve henüz sert kabuğa sahip olmayan genç meyveleri de kullanabiliriz.

Ceviz yaprağı kullanarak kalbi güçlendirebilir, kan damarlarının düzgün çalışmasını destekleyebilir, metabolizmayı iyileştirebilir ve kan şekeri seviyelerini düşürebiliriz. Ayrıca yapraklar antibakteriyel ve antiseptik etkiye sahiptir. Yaralara uygulandıklarında iyileşmelerini hızlandırabilir ve ciltte oluşan iltihapların ve mikozların tedavisine destek olabilirler.

  • Toksin Atar
  • E ve C Vitamini İçerir
  • Cildi Besler
  • Kanserli Hücreleri Bloke Eder
  • Yaralara İyi Gelir
  • Çatlak ve Selülite İyi Gelir
  • Saçı Güçlendirir
  • Romatizmaya İyi Gelir
  • Sivilce İzlerini Tedavi Eder
  • Ağız ve Diş Sağlığını Korur
  • Son olarak ceviz yaprağı doğru ve ölçülü şekilde tüketildiğinde kabızlık sorununa da çözüm olabiliyor.

Ceviz yaprakları nasıl toplanır ve kurutulur

Yapraklar Mayıs sonu ve Haziran başında hasat edilmelidir. Bu, yaprakların tamamen geliştiği zamandır. Yaprakların hastalıklı olmadığına dikkat etmeliyiz – bitkiler için herhangi bir renk değişikliği veya doğal olmayan başka semptomlar olmamalıdır. Yaprakları toplarken gövdeden ayırmalıyız. Ayrıca Haziran ayında ve bazı ağaçlar için Temmuz ayında da taze Cevizler topluyoruz.

Hasatı karanlık ve havadar bir yerde kurutun. İyi kurutulmuş yapraklar yeşil rengini kaybetmemelidir. Kahverengiye dönenler hemen atılmalıdır. Kurutulmuş yeşil yaprakları bir kavanoza veya sıkıca kapatılmış başka bir kaba koyun.

Ceviz yaprağından sağlıklı infüzyon nasıl hazırlanır?

Bardağa bir çorba kaşığı ezilmiş ceviz yaprağını koyun. Üzerlerine 250 ml kaynar su dökün ve bir saat bekletin. Süzülen içecek, tercihen her öğünden önce olmak üzere 1/3 fincan olmak üzere günde 3 defa içilir. Bu bitkisel infüzyon özellikle ishal, iltihaplanma ve gastrointestinal kanamalar için önerilir. Cildimizde akne, impetigo veya iltihaplanma sorunları varsa, infüzyon ciltte kompres olarak kullanılabilir. Bunu yapmak için gazlı bezi ıslatıp hasta yere koyuyoruz. Buharlı infüzyon aynı zamanda mekik için de kullanılabilir, bu da hemoroitlerin tedavisinde ve kadın mahrem yerlerinin iltihaplanmasında yardımcı olur.

Ceviz yaprağı kaynatma nasıl hazırlanır?

Kaynatma işlemini hazırlamak için tencereye bir çorba kaşığı kuru yaprak koyun ve üzerlerine 0,5 lt ılık su dökün. Kaynamasına izin vermeden 10 dakika ısıtın. Ateşten alıyoruz ve 5 dakika daha bekliyoruz. Kaynatma, ağzı ve diş etlerini çalkalamak için kullanılabilir. Ek olarak, mikoz ve ayaklarda aşırı terlemenin tedavisini desteklemek için kaynatma kompresleri ve ayak ıslatma kullanılabilir. Cildin durumunu iyileştirmek için kurutulmuş meyve kabuğu ilavesiyle 80 gr ezilmiş yaprak kullanabiliriz. Herhangi bir bitkisel yağdan 300 gr ekliyoruz ve 20 gün boyunca karanlık bir yerde bırakıyoruz.

Bir çorba kaşığı kuru yaprak ve 0,5 l su kaynatma, lenfadenit, sistit ve mastitte yardımcı olacaktır. Yemekten yarım saat önce günde 3 defa 2 yemek kaşığı içmek yeterlidir. Cevizin yapraklarından prostatitin iyileşmesine yardımcı olacak bir tentür de hazırlayabiliriz. 1 yemek kaşığı yaprağın üzerine 200 gr votka dökün. Tentürü 2 hafta boyunca karanlık bir yerde zaman zaman sallayarak bir kenara koyuyoruz. Hazırlanan içeceği günde 2 defa, yemekten 20 dakika önce 30 damla miktarında içiniz.

Taze Ceviz tentürü

10 taze, yeşil kuruyemiş seçiyoruz. Çatalla sorunu çözebilecek kadar yumuşak olup olmadıklarını kontrol edin. Derinin lekelenmesini önlemek için eldiven giyiyoruz. Onları akan su altında yıkar ve ince kesin. Doğranmış cevizleri bir kavanoza koyun, 7 çay kaşığı şeker ve 200 ml ispirtodan yapılmış % 70 alkol ekleyin. Her şeyi bir aylığına bir kenara koyuyoruz. Kavanozu her gün sallamayı unutmamalıyız.
Ay dolduğunda tentürü gazlı bez veya tetradan geçirin ve koyu cam şişelere dökün. Tentür ishal ve karın ağrısı (mide, karaciğer ve bağırsaklar) için uygundur. Ayrıca vücudun temizliğine destek olur. Tentürü günde 2-3 kez, her biri 40 damla için – çay kaşığı şekere damla ekleyebilir veya suyla karıştırabilirsiniz.

Ceviz yaprağı banyosu

Cerahatli kızarıklıklar, egzama veya kabarcıklar gibi cilt problemlerinde ceviz yaprağı ilavesiyle banyo yapmanızı öneririz. 0,5 ila 1 kg öğütülmüş yaprağa yaklaşık 1,2 litre su ekleyin. Her şeyi 30 dakika pişirin. İnfüzyonu 37-40 ° C’de aynı miktarda temiz suya ekleyin ve iltihabı ıslatın.

Cevizin diğer özellikleri

Bilim adamları, ceviz yaprağının sulu özünün tüberküloz ve türevlerinin tedavisinde de yardımcı olduğunu bulmuşlardır.

  • Ek olarak, iyileştirici özelliklerinin gut, anemi, kronik yorgunluk, ağrılı adet kanaması, zührevi hastalıklar, gastrointestinal sistem iltihabı, raşitizm ve egzamayı desteklediği bilinmektedir.
  • Eczaneden Yuglon ilacını alabiliriz. Yaprak ve fındık yağı ve etanol içerir.
  • Cilde uygulandığında antiinflamatuar ve antibakteriyel özelliklere sahiptir ve ayrıca yara iyileşmesini destekler.
  • Ceviz yapraklarının iyileştirici özelliklerini neredeyse hiç kimse bilmiyor. Bu makaleyi arkadaşlarınızla paylaşın!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu