PÜF NOKTASI

Tüm Püf Noktalarıyla Kavurma Tarifi..

Öncelikle Kuşbaşı et nasıl pişirilir?

Etin orta boylardaki, küp küp doğranmış haline kuşbaşı deniliyor. Kuşbaşı etleri pişirmek ise oldukça mühim. Etin en lezzetli hallerinden biri olan kuşbaşı, fazla pişse lastik gibi sert bir kıvama geliyor. Bazı etlerde hatalı pişirme sonucunda lezzetli bir kıvama gelmiyor. Bu nedenle kuşbaşı etleri pişirirken bilmeniz gerekenler var.

Kuşbaşı etleri yıkamamaya özen gösterin. Yüksek ısıda pişecekleri için içlerinde varsa zararlı maddeler yok olacaktır. Etlerinizi yanmaz yapışmaz, kalın tabanlı, mümkünse demir döküm bir tavaya ya da tencerenin içerisine alın. Az zeytinyağı ile birlikte yüksek ısıda mühürleyin.

Mühürleme işleminden kasıt, arkasının ve önünün hızlı bir şekilde renk değiştirmesini sağlamak. Bu şekilde etin suyu içerisinde kalacaktır. Ardından eklemek istediğiniz diğer malzemeleri alın ve etinizi orta ateşte pişirin. Kuşbaşı etlerinizi en yumuşak bu şekilde pişirebileceğiniz gibi ocakta mühürlendikten sonra diğer malzemelerle buluşturup fırına da verebilirsiniz.

Et nasıl kavrulur?

Eti kavurmak için çok yanmaz ve yapışmaz, çiziği olmayan, kalın tabanlı bir tava ya da tencereye ihtiyacımız var yine. Kavurma işleminde mutlaka tereyağı ve sıvı yağ kullanmak gerekiyor. Kavurmak istediğiniz eti bu tavanızın ya da tencerenizin içerisine alın. Orta ateşte bir tahta kaşık yardımıyla karıştıra karıştıra pişirmeye başlayın. Etiniz suyunu salacak ve tekrar çekecektir. Bu aşamalarda karıştırma işlemine devam edin.

Etinizin rengi dilediğiniz kıvama gelince tuz, karabiberini ya da diğer malzemeleri de ekleyerek biraz daha kavurun ve ocaktan alıp servis edin.

Yumuşak kavurma nasıl yapılır?

En sevdiğimiz en kavurmaların yumuşacık olmasının sırları var. Önce güzelce mühürleyip lezzetini içinde bırakmak, tuzunu en son ilave etmek, içerisine mutlaka iç yağı ve kuyruk yağı ilave etmek bunlardan birkaçı. Hemen tüketmek istediğiniz sulu, sebzeli, kemikli kavurmalar hazırlamak istiyorsanız; kurban etinizi bir süre dinlendirdikten sonra pişirme işlemine geçebilirsiniz. Her tarifin içerisine mutlaka kuyruk yağı ya da iç yağı koymayı ihmal etmeyin. Bu şekilde lezzetlerine lezzet katmış olacaksınız.

Kışlık, dolaba koyacağınız kavurmaların yumuşacık olması için ise tuzunu son anda ilave etmeye ve bolca yağ kullanmayı ihmal etmeyin. Etlerinizi önce güzelce soteleyin. Ardından yağlarla birlikte kavurun ve etler yumuşayıp yağlarla özdeşleşince tuzunu ilave edip ocaktan alın. Bu şekilde oda sıcaklığında bekletin bir süre. Ardından kapların içerisine koyup buzdolabında kışlık kavurmalarınızı saklayabilir, dilediğiniz zaman çıkarıp tüketebilirsiniz.

Kurban eti buzdolabında kaç gün durabilir?

Kurban etleri oda sıcaklığında birkaç saat dinlendirildikten sonra kapların içerisinde üzeri kapalı bir şekilde 3 gün kadar saklanabilir. Buzlukta ise buzluğun sıcaklığı değişkenlik göstermediği sürece 5-6 aya kadar tazeliğini koruyabilir. Kavurma olarak buzluğa konulan etler ise yine 6-7 ay kadar kalabilir.

Şimdiden herkese afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu