PÜF NOKTASI

BOĞAZ AĞRILARINI GEÇİREN EN DOĞAL YÖNTEM

Boğaz ağrısı, bakterilerin veya virüslerin neden olduğu bir enfeksiyondan kaynaklanabilir. Bakteriyel boğaz ağrısı, strep boğaz olarak da bilinir ve streptokok bakterilerinin neden olduğu bir durumdur. Bu tür boğaz ağrısı, komplikasyonları önlemek için antibiyotik tedavisi gerektirir. Viral boğaz ağrısı ise, genellikle soğuk algınlığı veya grip gibi hastalıkların belirtisidir. Bu tür boğaz ağrısı, evde uygulanabilecek doğal yöntemlerle iyileştirilebilir. Örneğin, ılık su ve tuz ile gargara yapmak, bal ve limon suyu içmek, boynu sıcak tutmak ve bol sıvı tüketmek boğaz ağrısını hafifletebilir.

Boğaz ağrısı belirtileri nelerdir?

  • Yutkunma güçlüğü
  • Soğuk algınlığına bağlı olarak ateşlenme ve halsizlik
  • Konuşmayla birlikte kötüleşen ağrı
  • Boynunuzdaki veya çenenizdeki şişmiş bezeler
  • Şişmiş, kırmızı bademcikler
  • Bademciklerinizde beyaz lekeler veya irinler
  • Kısık ya da boğuk bir ses

Boğaz ağrısına neden olan enfeksiyonlar, aşağıdakiler de dahil olmak üzere diğer belirti ve semptomlara neden olabilir:

  •  Ateş
  • Öksürük
  • Burun akması
  • hapşırma
  • Vücut ağrıları
  • Baş ağrısı
  • Mide bulantısı ya da kusma

Soğuk algınlığı ve gribe neden olan virüsler de çoğu boğaz ağrısına neden olur. Daha az sıklıkla, bakteriyel enfeksiyonlar boğaz ağrısına neden olur.

BOĞAZ AĞRISINA NE İYİ GELİR , EVDE TEDAVİ YÖNTEMLERİ NELERDİR?

ÇAYINIZA BAL EKLEYİN

İçmiş olduğunuz çaya ham bal eklemek boğaz ağrınızı iyileştirmeye yardımcı olacaktır. balın içerisinde yer alan bileşenler boğazınızda meydana gelen tahrişi önler.

TUZLU SU GARGARASI

Ilık tuzlu su ile gargara yapmak boğaz ağrısını yatıştırmaya ve salgıları parçalamaya yardımcı olabilir. Boğazdaki bakterileri öldürmeye yardımcı olduğu da bilinmektedir. Bir bardak ılık suda yarım çay kaşığı tuz ile bir tuzlu su çözeltisi hazırlayın. Şişliği azaltmak ve boğazı temiz tutmak için gargara yapın. Bu her üç saatte bir yapılmalıdır.

PAPATYA ÇAYI

Papatya çayı doğal olarak rahatlatıcıdır. Uzun zamandır boğaz ağrısını yatıştırıcı gibi tıbbi amaçlar için kullanılmıştır. Antiinflamatuar, antioksidan özellikleri nedeniyle sıklıkla kullanılır. Yapılan araştırmalar papatya buharının solunmasının bir boğaz ağrısı da dahil olmak üzere soğuk algınlığı semptomlarının hafifletilmesine yardımcı olabileceğini göstermiştir. Papatya çayı içmek de aynı yararı sağlayabilir. Ayrıca, bağışıklık sistemini vücudunuzun ilk başta boğaz ağrısına neden olan enfeksiyonlarla savaşmasına yardımcı olmak için uyarabilir.

NANE YAĞI SPREYLERİ

Nane nefesi tazeleme kabiliyetiyle bilinir. Seyreltilmiş nane yağı spreyleri de boğaz ağrısını hafifletebilir. Nane, ince sümük ve boğaz ağrıları ve öksürüklerin sakinleşmesine yardımcı olan mentol içerir . Nane de iyileşmeyi teşvik edebilecek anti-enflamatuar, anti bakteriyel ve antiviral özelliklere sahiptir.

KABARTMA TOZU İLE YAPILAN GARGARA

Tuzlu su gargarası daha yaygın kullanılmasına rağmen, tuzlu su ile karıştırılmış kabartma tozu, bir boğaz ağrısını da hafifletebilir. Bu çözeltiyi garipleştirmek bakterileri yok edebilir ve maya ve mantarların büyümesini önleyebilir.

Kullanımı

1 su bardağı ılık su, 1/4 çay kaşığı kabartma tozu ve 1/8 çay kaşığı tuz kombinasyonunun karıştırılması önerilir. Gerektiği gibi her üç saatte bir durulama kullanmanızı öneririz.

ÇEMEN OTU

Çemen otu birçok sağlık yararına sahiptir. Aynı zamanda birçok formları vardır . Çemen otu tohumu yenebilir , topikal yağı kullanabilir veya çemen otu çayı içebilirsiniz . Çemen otu çayı, boğaz ağrıları için doğal bir ilaçtır.

Kullanımı

Araştırma çemen otunun iyileştirici gücünü göstermektedir. Ağrıları hafifletebilir ve tahrişe veya iltihaplanmaya neden olan bakterileri yok edebilir. Çemen otu ayrıca etkili bir antifungaldir.

HATMİ KÖKÜ ÇAYI

Hatmi kökü boğaz ağrısını kaplayan ve rahatlatan mukus benzeri bir madde içerir. Kurutulmuş kökün bir kısmını çay yapmak için bir bardak kaynar suya ekleyin. Çayı günde iki ila üç kez yudumlamak, boğaz ağrısını hafifletmeye yardımcı olabilir.

MEYAN KÖKÜ GARGARASI

Meyan kökü , boğaz ağrılarını tedavi etmek için uzun zamandan beri kullanılmaktadır . Yapılan araştırma sonuçlarına göre gargara yaparak kullanıldığında boğaz ağrılarında daha etkili olduğu gözlemlenmiştir.

ELMA SİRKESİ YÖNTEMİ

Elma sirkesinin yapılan araştırmalarda antimikrobiyal etkiler enfeksiyonlarla mücadele de için Asidik doğası nedeniyle, boğazdaki mukusun parçalanmasına yardımcı olmak ve bakterilerin yayılmasını durdurmak için kullanılabildiği ortaya çıktı.

Kullanımı

Boğaz ağrısının geldiğini hissediyorsanız , bir bardak suya 1-2 çorba kaşığı sirkeyi seyreltin ve bununla gargara yapın. Ardından karışımdan küçük bir yudum alın ve işlemin tamamını saatte bir ila iki kez tekrarlayın. Gargara seansları arasında bol su içtiğinizden emin olun.

SARIMSAK

Sarımsak da doğal anti bakteriyel özelliklere sahiptir. Enfeksiyonlarla mücadele kabiliyeti ile bilinen bir organosülfer bileşiği allisin içerir. Çalışmalar Düzenli olarak bir sarımsak takviyesi almanın soğuk algınlığı virüsünün önlenmesine yardımcı olabileceğini göstermiştir. Diyetinize taze sarımsak eklemek, aynı zamanda antimikrobiyal özelliklerini kazanmanın bir yoludur.

ACI BİBER

Genellikle ağrı kesici olarak kullanılan acı biberi , ağrı reseptörlerini bloke ettiği bilinen doğal bir bileşik olan kapsaisin içerir. Bilimsel olarak kanıtlanmış olmamasına rağmen, ılık su ve bal ile karıştırılmış kırmızıbiber alımı, boğaz ağrıları için ağrı hafifletmeye yardımcı olabilir. İlk yanma hissinin yaygın olduğunu unutmayın. Ağzınızda açık yara varsa acı biber alınmamalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu