SAĞLIK

CEP TELEFONUNUN SAĞLIĞIMIZA ETKİLERİ

Uzmanlar Cep telefonuyla 3 dk.’dan fazla konuşulmasını önermiyor. Avrupa ülkeleri içinde cep telefonu ile konuşmada rekor maalesef Türkiye’ye ait. Türkiye’de telefonda konuşma oranıyla kişi başı 441 dakikayla birinci Türkiye 2012 yılından itibaren bu rekoru elinde tutuyor. Bunun anlamı günde ortalama 6 saatten fazla mobil cihazların kullanılıyor olması. Bizden sonra Makedonya ve İtalya..

Kulaklık kullanmak etkiyi azaltabilirsiniz

Elektronik aletler bilinçli kullanılmalı.. Cep telefonları, buzdolapları, elektrikli ve elektromanyetik ev aletleri kirliliğin çeşitli nedenlerinden bazıları.

Bunları bilinçli kullanmak, önemli. cep telefonları ve baz istasyonları kanser yapar mı konusuna gelince şüphe var, dolayısıyla risk var. Kullanırken tedbirli olmamız gerekiyor. Ancak işi paranoya noktasına getirmemeli. Cep telefonlarının kalp gibi hassas organların yanında taşınmamasını öneriliyor.. Çantanızda taşıyabilirsiniz. Özellikle Yatarken başucunuza kesinlikle koymayın. Kulaklık kullanmak etkiyi azaltabilir. Aktif bir anteni beyninizin dibine getirmektense, kulaklık kullanmak çok daha az risklidir.

Vücut sıcaklığını artırıyor

Cep telefonuyla 3 dk.dan fazla konuşulmasının riskli beynimiz için riskli, Cep telefonuyla 2 dk. konuşmakla, 10 dk. konuşmak çok ayrı bir etkiye sahip. Küçük Çocuklar, hamileler, Kalp Problemleri olanlar, işitme cihazı kullananlar daha temkinli ve tedbirli olmalı. Cep telefonuyla konuşurken Elektromanyetik dalgaları yutuyoruz, Bunlar ısıya dönüşüyor. Vücut sıcaklığının artmasını sağlıyor. Aynı anda cep telefonunu 3-5 dakikadan fazla kullanmamak gerekiyor. Yapılan çalışma ve deneylerde sürekli olarak 5 dakika konuşmak kafa sıcaklığını 1 derece artırdığı tespit edilmiş. Vücut sıcaklığındaki 1 derecelik artış çok önemli bir durum. Sıcaklık 1 dereceden fazla arttığı zaman, vücutta sıkıntılar oluşmaya başlıyor. İleride, olumsuz durumlara neden olabilir, uzun süreler cep telefonuyla konuşan kişilerde bu etkiler zamanla orta çıkar. Bu Konuda kendimizi korumamız gerekiyor, Gerektiğinden fazla kullanmamalıyız.. Daha az ve tedbirli kulaklık gibi etkisini azaltacak unsurlarla kullanmalıyız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu