Diş Macunu yerine kullanılan misvak! Bakın en büyük faydası ne?
Geçmişten günümüze eski insanlar tarafından kullanılan bu fırçayı aynı zamanda macunu içinde kabul ettiğimiz bir fırçadır.
Eski zamanlarda malum ağız içine yönelik tasarlanan fırçalar ve diş macunları olmadığı için insanlar ağız ve diş bakımını misvak dediğimiz ağacın dalı ile yapıyorlarmış. Günümüzde bazı diş macunlarının için de ‘misvak özlü’ özelliklerinin bulunmasıyla insanların misvar nedir? Misvakın faydaları nelerdir, nasıl kullanılır? gibi sorularına neden oluyor. İşte misvak hakkında merak ettiğiniz tüm soruların yanıtını haberimizin devamında görebilirsiniz…
MİSVAKIN FAYDALARI NELER?
Bugün, modern tıbbın diş sağlığı konusunda ortaya koymaya yeni başladığı tedavi usullerini, İslamiyet 14 asır önce öğretmiştir. Diş sağlığına büyük bir fayda temin eden misvak, gayet basit ve en iyi diş temizleme vasıtasıdır. Dişlerin çürümesini önlemek için misvak kullanmak çok faydalıdır.
-Bütün diş macunları ve tozları, dişlere zarar verir. En iyisi, sert bir fırçadır. Önce, dişleri kanatırsa da, korkmamalıdır. Diş etlerini kuvvetlendirir ve artık kanamaz.
-Misvakta mikropları imhâ eden sinnigrin ve penisilin maddesi bulunmakla beraber, bugün diş macunlarında kullanılan “sodyum bikarbonat” da mevcuttur. Bu maddeler, diş üzerindeki tortu ve artıkları eriterek, dişin delinmesini ve çürümesini önlemektedirler.
-Bu şekildeki diş temizliğini sağlayan en iyi vasıta misvaktır. Diş macunları, ağızdaki faydalı ve zararlı bütün mikropları öldürürken, misvak sadece zararlı mikropları öldürür.
MİSVAK NASIL KULLANILIR?
Misvakı kullanmanın en az miktarı üst dişlere üç, alt dişlere de üç defa sürmektir. Misvaklarken dişlerin içi, dışı, üst ve alt kısımları ovuşturulur. Misvakı sağ el ile kullanmalıdır. Misvakı avucunun içine almamalı ve emmemelidir.
Misvak, sağ elin küçük ve baş parmağı altta, diğer üç parmak üstte olarak tutulur. Misvaklamaya başlanınca, ağızdaki yaşlığı yutmak iyidir. Ondan sonra yutmak iyi değildir. Kullandıktan sonra misvakı yıkamalıdır. Misvakı yere yatırmamalı, ağız kısmı aşağıya gelecek şekilde dikine koymalıdır. Misvak, çok yaş, çok kuru ve bir karıştan uzun olmamalıdır! Yeni alınan misvakın ucu hafifçe çekiçle dövülünce tel tel ayrılır. Suya koymak gerekmez.