SAĞLIK

ELLERİNİZDEKİ GEÇMEYEN EGZEMALARA 2 DOĞAL KÜR

Su ile aşırı temas, havanın aşırı kuru olması, sabun, deterjan, çeşitli çözücü kimyasallar, temizleme ürünleri, lastik eldiven, hatta deriye uygulanan kişisel bakım ürünleri bile deriyi tahriş edebilir. Katı, sıvı maddelerin yanı sıra, havada uçuşan partiküller bile el egzamasına sebep olabilir.

El egzaması genellikle el sırtı ve parmak aralarında olup, el bileğini aşmaz. Deride kuruluğun yanı sıra kızarıklık, kaşıntı ve gittikçe yayılan kabuklu döküntüler ortaya çıkabilir. Ellerde, çatlaklar ve ağrı olabilir.

Evde Tedavi Bakım:

Egzama İçin Beyaz Dut Kurusu Kürü Nasıl Yapılır? (İbrahim Saraçoğlu Tarifidir)

El ve ayaklarda oluşan egzama için tarifini vereceğimiz bu kürü 5-6 defa uyguladığınızda %90 olumlu sonuç alacaksınız. Sizde egzama şikayeti yaşıyorsanız bu kürü mutlaka uygulayın.

Dut Kurusu Kürü Malzemeler:

  • 1 avuç dolusu beyaz dut kurusu
  • Yarım litre klorsuz su

Dut Kurusu Kürü Nasıl Hazırlanır?

İlk olarak yarım litre suyu kaynatın. Kaynadıktan sonra içerisine 1 avuç dolusu beyaz dut kurusunu atın. Dut kurularını attıktan sonra 6 dakika daha kısık ateşte ağzı kapalı bir şekilde kaynatmaya devam edin. 6 dakika sonra ocağın altını kapatın.

Hazırlamış olduğunuz karışım ellerinizi yakmayacak sıcaklığa gelince ellerinizi, bu suyun içinde 10 dakika bekletin. Dayanabildiğiniz kadar sıcaklıkta olması saha iyi olur. 10 dakika bu suda beklettikten sonra egzamalı bölgenizi sudan çıkarın ve 1 saat sonra durulayın.

3-4 kullanımdan sonra egzamaların iyileşme gösterdiğini görecekseniz. İyileşme gösterse bile son 1-2 kere daha 3 gün arayla kürü devam ettirin. Eğer 5-6 kullanımda egzamanızda hiç bir değişiklik yok ise vücudunuzda ki kaşıntı ve kızarıklıkların sebebi başka bir hastalığın belirtisidir.

İbrahim Saraçoğlu:

Dut kurusu ve defne yaprağı kürünü birlikte uygulamayın. Eğer dut kurusu kürü olumlu bir sonuç göstermez veya egzama kendini tekrarlarsa defne yaprağı kürünü uygulayabilirsiniz.

Egzama İçin Defne Yaprağı Kürü Nasıl Yapılır? (İbrahim Saraçoğlu)

Malzemeler:

  • 1 avuç defne yaprağı,
  • 2 bardak klorsuz su

Defne Yaprağı Kürü Nasıl Hazırlanır?

1 avuç defne yaprağını yaklaşık 2-2,5 su bardağı suyun içinde 10 dakika kaynatın. Egzamalı bölgenizi bu suyun içinde 10-15 dakika kadar bekletin. Suyun ısısı; ellerinizi yakmayacak şekilde dayanabileceğiniz bir sıcaklıkta olması gerekmektedir.

EGZAMAYA iyi gelen ve tetikleyen besinler

PROBİYOTİKLER:

Probiyotikler, bağışıklık fonksiyon bozukluğuna karşı koruyarak ve egzamanın iki temel nedeni olan iltihabı azaltarak egzamayı kolaylaştırabilen ‘iyi’ bakterilerdir. Bunlar yoğurt, su bazlı kefir, çiğ peynir; fermente çay Kombucha, lahana turşusu ve kimchi gibi fermente sebzelerde bulunur.

İLTİHABI AZALTIYOR

PREBİYOTİKLER: Prebiyotikler, vücudunuzun sindiremediği karbonhidratlardır. Enginar, pırasa, arpacık soğan, hindiba, kuşkonmaz, mantar, sarımsak ve soğan mükemmel prebiyotik kaynaklardır.

TURPGİLLER: Araştırmalar, egzama hastaların karaciğer fonksiyonlarında anormal olduğunu ve gıda ile egzama arasındaki ilişkinin küçük çocuklarda büyüyen bir sorun olduğunu bulmuştur. Turpgillerden oluşan sebzelerin tüketilmesi karaciğerin detoksifiye edici enzimler üretmesine yardımcı olur ve böylece karaciğerinizin en iyi şekilde çalışmasını sağlar, egzamaya neden olabilecek iltihabı azaltır.

ZERDEÇAL: Bu süper baharat, egzama tedavisinde kullanılan anti-enflamatuar ve antioksidan özelliklere sahip doğal olarak oluşan bir aktif bileşen olan kurkumini içeriyor.

KEKİK: Adeta mucizevi bir bitki olan kekik, egzamaya iyi geliyor.

ELMA: Uzmanlar elmanın egzamanın rahatsız edici olumsuz etkilerini azaltmak konusunda büyük bir rol oynadığını söylüyor.

TETIKLEYEN GIDALAR NELER?

İNEK sütü, yumurta, yer fıstığı, kaju, ceviz, balık, soya, buğday, domates, mandalina, limon, turunç gibi asidik meyveler egzamayı tetikleyebilir. Bu nedenle egzaması olan bireylerin alerji uzmanı tarafından değerlendirilmesi gerekir. Katkı maddeleri birçok hastalıklarla birlikte egzama üzerinde de zararlı etkiler gösterir. Bu nedenle içeriği bilinmeyen besinlerden uzak durulmalı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu