PÜF NOKTASI

EĞER SÜREKLİ YORGUNLUK HİSSİ VARSA

Bir Çok yemeğe tat veren sarımsak sağlığımıza çok yararlı. Beyaz soğan, kırmızı soğan, sarımsak ve pırasa onlarca yemekte kullanılıyor. özellikle soğanlar içerdikleri antioksidanlarla sinir sisteminizi güçlendiriyorlar. Yüzlerce yıldır soğan ve sarımsak alternatif tıpta da kullanılıyor. Bakın sarımsak yedikten sonra vücudunuzda neler oluyor. Sarımsak tansiyonu ve kolesterolü dengeliyor ve kalp krizi riskini azaltıyor. İçinde bulunan allisin isimli maddede sarımsağa kokusunu veriyor. Günde 6 Diş Közlenmiş Veya Kızartılmış Sarımsak Yemeniz Halinde 24 Saat İçinde Vücudunuzda Bu Değişikler Meydana Geliyor.

İlk Saat

Vücudunuz sarımsağı sindirmeye başlıyor.

2-4 Saat

Vücudunuzun sindirdiği besinler kanserli hücrelerle mücadeleye başlıyor.

4-6 Saat

Metabolizmanız hızlanıyor. Depolanan yağlar yanmaya ve vücudunuzdaki fazlalık sıvılar atılmaya başlıyor.

6-7 Saat

Sarımsağın antibakteriyel özelliği vücuda yayılıyor ve k-an dolaşımınız düzenleniyor. Sarımsak bakterilerle mücadeleye başlıyor.

6-10 Saat

Sarımsaktaki besinler hücresel seviyede vücudu savunup oksidasyondan vücudu koruyor.

10-24 Saat

Sarımsak aşağıdakileri gerçekleştiriyor:

  • Kolesterolü düzenliyor
  • Damarları temizliyor ve kalp sorunlarına karşı koruyor
  • Tansiyonu düzenliyor
  • Sinir sistemini güçlendiriyor
  • Vücuda ağır metallerin girmesini engelliyor
  • Kemikleri ve eklemleri güçlendiriyor
  • Yorgunluğu önlüyor
  • Hücrelerin ömrünü uzatıyor

Not: Bütün bunlar gerçekleşirken bol bol su içmek yararınıza olacaktır. Ayrıca kırmızı et yemek de süreci hızlandıracaktır.

Malzemeler

  • 1 baş sarımsak

Hazırlanışı

  • Sarımsağı bütün halde fırına atın. 175 derecede yumuşayana kadar bekletin.
  • 6 diş sarımsağı yiyin ve gerisini vücudunuza bırakın.
  • Deneyenler çok memnun kaldıklarını ifade ediyorlar.

Günde 1 kase yoğurt yiyin

Yoğurt iyi bir protein kaynağı olmanın yanı sıra içerdiği probiyotik bakteriler sayesinde vücut direncini artırıyor ve bağırsak florasını düzenler. Yapılan çalışmalar probiyotiklerin kronik yorgunluğun etkilerini azalttığını gösterir. Yoğurdu ara öğünlerde sade veya meyveyle, ana öğünlerde ise yemeklerinizle birlikte tüketebilirsiniz.

Haftada 2 defa kuru baklagil yiyin

Kuru baklagiller, vücudun temel enerji kaynağı olan kompleks karbonhidratların yanında protein ve posa için de en ideal besindir. Uzun süre enerji dengesini sağlar ve yoğunluğun etkilerini azaltır.

Günde 1 avuç kabak çekirdeği ya da 8-10 adet badem tüketin

Magnezyum eksikliği halsizlik, kas yorgunluğu, kas ağrısı ve krampların yaşanmasına neden olur. Magnezyumdan zengin beslenmek yorgunlukla savaşmanıza yardımcı olur. Kabak çekirdeği, ay çekirdeği, badem, fındık, kaju magnezyum için iyi bir kaynak.

Beslenmenizde yumurtaya yer verin

Yumurta en kaliteli protein kaynaklarından birisidir. Özellikle et, tavuk, balık, yumurta, peynir, süt gibi hayvansal kaynaklı proteinler B12 vitamini için iyi birer kaynak. B12 vitamini eksikliğinde yorgunluk, hafıza ve konsantrasyon eksikliği oldukça sık görülür. Bu nedenle sağlıklı bireyler her gün veya gün aşırı 1 yumurta, yüksek kolesterolü olan bireyler ise haftada 2 kez 1 yumurta tüketebilir.

Her gün 1 muz yiyin

Muz potasyumdan zengin bir meyve. Potasyum eksikliği kas güçsüzlüğü ve yorgunluğa neden olur. Yorgunluk ve stresinizi azaltmak için potasyumdan zengin olan muz, patates, yer elması, kayısı gibi besinleri tüketin. 1 küçük boy muz 1 orta boy elma ile aynı miktarda enerji içerir.

10 – 12 bardak su için

Su, vücutta oksijenden sonra gerekli en önemli besin öğesidir. Vücutta yeterli su bulunması enerji dengesi için en önemli kural. Suyun yanı sıra vücudun sıvı ihtiyacını karşılamak için çorba, ayran, taze sebze ve meyveler ile bitki ve meyve çayları da tüketebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu